За да може една община да заработи както трябва, е

...
 За да може една община да заработи както трябва, е
Коментари Харесай

Джейхан Ибрямов: Най-важна е заедността между българските граждани - у нас и в чужбина

 Open photo

 

За да може една община да проработи както би трябвало, е нужна експертиза в нея, само че и работещо държавно управление. В противоположен случай нито един проблем не може да бъде решен - нито с инфраструктурата, нито със обществените или здравните въпроси, с безработицата или с миграцията. Това съобщи лидерът на листата на Движение за права и свободи в Търговище Джейхан Ибрямов на предизборна среща, която се организира в Омуртаг.

В нея участваха ръководителят на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ, общественият специалист на партията доктор Хасан Адемов и евродепутатът от ДПС/ " Обнови Европа " Атидже Вели.

Важно е да има партньорство. За нас като претенденти за народни представители това е основният въпрос, акцентира Ибрямов.

Тук става дума за тази заедност, за която ние от доста години приказваме. Показателно е, че на тези избори сме с номер 1. Той демонстрира единството – единни, дружно, единствено тогава могат да се решат проблемите на всяка една община, сподели дългогодишният депутат на Движение за права и свободи от района.

Разбира се, заедността не е самоцел за Движение за права и свободи, тя е остра нужда, с цел да могат нещата да се случват. Досега сме имали държавно управление с една политическа партия и видяхме, че не става. Имахме кабинет и с две партии, и с три. Пак не става. Да не приказваме за държавното управление с 4 партии, което донесе единствено безпорядък и съсипия, напомни Джейхан Ибрямов.

Заедността е нужна, както за взаимоотношението сред институциите – сред общините и ръководството, сред обособените министерства, по този начин и за взаимоотношението и съдействието сред политическите сили. Тогава към този момент могат да се решат всички задания, които си слагат и страната, и общините, безапелационен бе Ибрямов.

" Но заедността има и друго измерение. Най- значима е заедността на българските жители. И освен на тези, които живеят в България, само че и тези в чужбина. Защото сънародниците ни зад граница са натрупали опит в работещи и развити стопански системи. Ние би трябвало да създадем условия на тези български жители да предадат опита си в България, да докарат вложители, да дадат опция на бизнеса да разгърне капацитета си. Тогава можем с горделивост да заявим тази заедност, за която Движение за права и свободи приказва въз основата на сигурността и стабилността на ръководството в страната ", продължи Джейхан Ибрямов.

Това би трябвало да е цел номер 1, целенасочена държавна политика в тази посока. Убеден съм, че не инцидентно ориста ни сервира номер 1 – единни. Заедно, единни с номер 1, заключи той.

Атидже Вели: Само Движение за права и свободи може да изведе България от рецесиите

Само Движение за права и свободи може да изведе България от рецесиите. Защото Движението знае по какъв начин и го е предписание. Това съобщи евродепутатът от ДПС/ " Обнови Европа " Атидже Вели по време на предизборната среща в Омуртаг.

Атидже Вели напомни, че точно специалистите на Движение за права и свободи приготвиха оперативните стратегии през 2008 и през 2013 година И посочи, че в този момент България няма оперативни стратегии, тъй като няма кой да ги напише.

Не може да управляваш дълготрайни политики, без ограничения и явен проект изключително по време на война, сподели Вели.

Нашата е партия е номер 1. Движение за права и свободи е първата българска партия, която има президент на европейските либерали - Илхан Кючюк, вицепрезидент на международните либерали - Хамид Хамид и зам.-председател на либералите в европарламента - Искра Михайлова. Време е Движение за права и свободи да стане номер 1 и в националния парламент. Това ще стане с вашата поддръжка, обърна се към хората Вели.

 
Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в ! 
 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР